Dr Glenn J Morris’s Kundalini Awakening Process Forklart:

Dr Glenn J Morris’s Kundalini Awakening Process Forklart:

Hva er kundalini?

Kundalini er ordet som fra tidenes morgen har blitt brukt for det biologiske og spirituelle potensialet som bor i menneskekroppen. Dette gjenspeiler potensialet som finnes i naturen (f.eks. lyn) eller i kosmos (f.eks Big Bang. )  I 99.99% av mennesker ligger kundalini i dvale dypt i nerve- og hormonsystemet. Disse systemene er dårlig synkronisert og har bare minimum nødvendig kapasitet for å holde deg i live.

 

Kundalinioppvåking skjer når forskjellige deler av hjernen, ryggraden og nervesystemet, sammen med forskjellige kjertler, begynner å forynges og synkroniseres.

 

I hormonsystemet knyttes kjønnskjertlene til kjertler i brystet, halsen og hjernen. Disse systemene forynges raskt, fungerer mer effektivt og begynner å bære større bio-elektrisk trafikk gjennom kroppen. Medisinske undersøkelser gjort med EEG og EKG viser at “våkne” personer har mer effektive mentale og biologiske prosesser.   

 

Kundalini er det som forårsaker den synlige fysiske opplysningen, karismaen og evnen til å lege andre som helgener og profeter er kjent for. Enhver kunstelsker har sett mange fremstillinger av “opplyste” –  Glorien og det gylne skinnet rundt helgener og hellige personer fra alle tradisjoner.

 

Kundalini har blitt symbolisert av merkurstaven (en stav omslynget av to slanger,) Moses brennende busk, slangen som svelger sin egen hale (oroboros/ midgardsormen) Excalibur ( Kong Arthurs sverd,) den apostolske flammetungen, duens nedstigning, det kabbalistiske livet tre og så videre.  


Kundalini er ansvarlig for evner som sterk intuisjon, og mental og fysisk dominans som tilskrives kampkunstens mestre. Blant disse finner du forfatter av “Book of five rings,” Miyamoto Musashi og grunnleggeren av aikido,  Morihei Ueshiba.

Tilstedeværelsen av kundalini, den oppvåknede kroppen i esoterisk buddhisme, gir såkalte siddhis. Disse mirakuløse evnene utløser sterkere intuisjon, større karisma, personlighet, viljestyrke og geni. Da Vinci, Michelangelo og Einstein var alle våkne.

For den som oppriktig søker så er det enda viktigere at den økte vitale kraften gir enklere tilgang til det siste steget gjennom døren til absolutt bevissthet (full oppvåkning) i meditasjon.

Hva er KAP og hva kan du gjøre ved hjelp av KAP?

KAP er et enkelt sett ferdigheter som stimulerer de faktiske, fysiske endringene som oppleves i en kundalinioppvåkning. Deretter utvides kroppens nerve- og hormon-nettverk forsiktig for å gjøre endringene permanente.

KAP bruker et ordnet, synkronisert system at øvelser som benytter bevegelse, følelser, pust, visualisering og ledet bevissthet for å vekke og bevege kunalin. Denne prosessen utvikler din egen bevissthet etter som de nevrologiske og hormonelle signalene utvikler seg.

Moderne og tradisjonelle ferdigheter settes sammen steg for steg til en daglig praksis på ca 40 minutter. I tillegg lærer du ting du kan bruke i ledige øyeblikk og mens du gjør daglige aktiviteter.  

KAP har positive tilleggseffekter som støtter utøveren i jobb og familieliv, både i tider med motgang og medgang.

Hvordan lære KAP.

Du kan lære KAP både på kurs og via interaktive nettkurs.

Kurs er normalt helgekurs på 2 dager. Formatet er Ideelt for folk som lærer raskt gjennom å gjøre og hvis du liker å lære i fysisk fellesskap i en morsom, energisk gruppe. Tidligere deltakere repeterer ofte kursene (med store rabatter.) For mer informasjon om helgekurs trykk her <insert link>

Interaktive nettkurs kan gjennomføres uavhengig av tid og sted. Kurset brytes ned i 12 moduler som tilbys over en periode på 3 måneder. Dette gjør at du kan lære steg for steg uansett livssituasjon.

Alt du trenger er tilgang på internett. Teknologien vi benytter fungerer med mobiltelefon, men vi anbefaler at du benytter en PC eller et nettbrett med høyttalere. Klassene holdes så små at alle får mulighet til å delta, stille spørsmål og få umiddelbare tilbakemeldinger.

Vi har studenter i alle verdensdeler og har separate kurs på flere språk. Studentene våre er fra 18 til 81 år.

For mer informasjon om nettkurs på norsk klikk her <Insert link>

KAP Pensum

KAP 1: Alt du trenger for trygg, rask og fullstendig kundalinioppvåking. Du lærer å forberede og mestre din egen kropp, kraft og ego-personlighet. Dette er det eneste kurset du trenger. Resten er bare til hjelp eller fordi du har glede av det.

I KAP1 lærer du å aktiver din egen kundalini. Du vil også lære hvordan du sirkulerer chi og hvordan du øker din egen vitalitet gjennom øvelse. Du vil få en erfaringsbasert innføring i Chi Kung, Godai (de 5 elementene,) kundalini meditasjon, progressiv avslapning og grunnleggende energihealing. Viktigst av alt så vil du bli mer og mer ekstatisk opplevelse. Hvis du ikke har tatt KAP1 enda kan du sikre plassen din her <Insert link>

KAP 2: Øke, justere og dele vital kraft.

I KAP2 så går du dypere og dypere inn i treningen og praksisen din. Omfatter chi kung, healing, kundalini meditasjon og tantra. Integrasjon av KAP1 og KAP2. Du blir flinkere til å bevege og sirkulerer chi på uanstrengt måte. Du kan reservere plassen din på neste kurs her <insert link to available course and workshops  page>

KAP CE: KAP Creativity Enhancement.  Lær å bruke KAP for å utvide din fysiske, sensoriske og mentale kreativitet. Forutsetter KAP1.

PSD 1: Lære å beskytte livskraften og bevisstheten din fra alt fra negative følelser til psykiske angrep og svart magi.

I PSD blir du mer fortrolig med dine evner til å bruke subtil energi. Du vil lære å forsvare og beskytte deg selv og dine omgivelser. Du vil også styrke evnen til å lege. Kurset inneholder tidløse metoder fra sjamanisme, silat, ninpo, tantra og intern kampkunst. Forutsetter KAP1.  

 

KAP 3: KAP 3 omfatter tomhet (walking the void) og integrasjon av flere aspekter av selvet med både kundalini og de tre skattene i Taoismen. Kurset fokuserer på dypere integrasjon av de mentale og emosjonelle lagene av bevissthet med opplevelser langt utenfor det fysiske, og integrasjon av ekstase og tomhet.

KAP 4: Kap 4 fokuserer på integrasjon av kausal bevissthet, ikke dualistisk oppmerksomhet og spontan skapelse fra tomhet………….

Pris:

  • Vanlig pris for ett KAP-kurs: NOK 5500.
  • Nedbetalingsplan: 3 betalinger av NOK 2000 trukket automatisk hver 30. dag.
  • Repetere kurs:: 1000 kroner.

Hva er grunnen til prisene:

I tillegg til verdien av de trygge, raske og kraftfulle prinsippene og teknikkene i KAP så betaler du får verdifull individuell støtte under og etter kurset.

Kundalini bærer med seg et stort potensiale for endring og faren for kundalini-syndrom når teknikk og tilnærming ikke er riktig. Dr. Morris krevde at KAP aldri skulle bli redusert til bare informasjon. Tvert i mot stilte han som absolutt krav at alle instruktørene skal være tilgjengelige for spørsmål og hjelp så lenge studentene har behov for det. Dette lever videre i KAP og alle som har deltatt på kurs har livslang tilgang på støtte fra instruktørene så lenge de  følger rådene som gis.

Avbestilling og refundering av kursavgift:

Avbestilling: Hvis du ikke har mulighet til å delta må du umiddelbart underrette instruktøren og be om overføring til et framtidig kurs eller nettkurs med sammen instruktør.

Hvis instruktøren må flytte eller endre tidspunkt for et kurs kan studenten på samme måte be om å delta på et fremtidig kurs eller nettkurs med den samme instruktøren.

OM REFUNDERING AV KURSAVGIFT:  Fra og med 11/11/11 tilbyr vi ikke lengre refundering, bare overføring til et senere kurs med samme instruktør. Hvis du har meldt deg på et kurs kan du overføres til et framtidig kurs. Det er normalt mulig å skifte fra kurs til nettkurs og motsatt. Du kan be om unntak for å få ta kurset med en annen instruktør, men vi gjør oppmerksom på at kursavgiften betales direkte til den enkelte instruktør. Personlige sesjoner refunderes ikke.   

Opphavsrett:

All tekst, video og lyd, både opptak og live, omfattet av kurset er omfattet av opphavsrett. Dette inkluderer tekst-, lyd- og video- dialog med deltakerne. Alt innhold gjøre tilgjengelig bare for bruk av enkeltpersoner som har betalt kursavgift til privat bruk. Innhold skal ikke kopieres eller deles på noe vis uten eksplisitt skriftlig tillatelse. Ingen har mulighet til å utgi seg som lærere, instruktører osv uten å formelt bli anerkjent av førstegenerasjons instruktører anerkjent av Dr. Morris. Alle instruktører er offentlig omtalt på denne nettsiden.

Støtte, oppfølging og fellesskap:

Etter kurset er det mulighet til å delta i facebook grupper, ukentlige fellestreninger, webinarer og en til en kontakt med instruktører. Kort sagt er det mange muligheter for å delta i et fellesskap av norske og internasjonale utøvere.

Andre vanlig spørsmål?

Jeg gjør andre typer øvelser. Kan jeg gjøre KAP samtidig?

Ja. På tross av hva andre lærere og systemer kanskje har fortalt deg, så har hver teknikk et spesifikk effekt på fysiologi, subtil kropp og personlighet. Så lenge du forteller oss hva du utøver vil vi lære deg å balansere alt du gjør med KAP.   

Er KAP Kundalini Yoga?

Kundalini Yoga hadde tradisjonelt til hensikt å vekke kundalini og sammensmelte ego-personligheten med denne evolusjonære kraften og høyere bevisstheten. I den forstand er KAP kulminasjonen av kundalini yoga.

Det som skaper forvirring er at mange vestlige hatha yoga utøvere forbinder Kundalini Yoga med hatha og kriya yoga systemet skapt av Yogi Bhaja, Sikh Dharma og 3HO. Han kalte sitt system “Kundalini Yoga som undervist av Yogi Bhajan.” Av hundrevis av øvelser han lærte bort er bare en håndfull spesifikt egnet til å vekke kundalini.  Bhajan var like briljant markedsfører som yogi og vel vitende om effekten av begrepet kundalini og den tilhørende symbolikken valgte han å kalle systemet sitt Kundalini yoga. På tross av dette er flertallet av teknikker i en Kundalini Yoga klasse ikke ment å vekke kundalini.

En klassisk forståelse av “Kundalini Yoga inkluderer laya yoga, hatha yoga og tantrisk kriya yoga. I forlengelsen av dette finnes mange andre tradisjoner fra andre kulturer; alkymisk qigong, vestlig intern alkymi, Sioux-stammens soldans, kristen mystisisme, sufi indre øvelser osv. KAP er en kraftig,  verdslig, strømlinjeformet, moderne form for klassisk Kundalini Yoga og alkymisk qigong.

Jeg har vondt i ryggen. Kan jeg gjøre KAP?

Vanligvis er svaret: Ja, hvis legen din sier det er greit. KAP kan gjøres sittende, stående og, hvis nødvendig, liggende. Mange tidligere elever med ryggskader har lykkes med å vekke kundalini ved hjelp av KAP i liggende posisjon.

Jeg har et problem med helsen. Kan jeg gjøre KAP?

Det avhenger helt av hva legen din sier. KAP er en veldig trygg prosess som benytter dyp pust og øvelser som forsterker følelser. Dette kan være uegnet for enkelte.

På generelt grunnlag er KAP uegnet for de med høyt eller lavt blodsukker, hjertelidelser, bipolar lidelse, schizofreni, megalomani og diverse psykiske lidelser hvis de ikke følges tett av legen sin. Deltakelse må skje med legens fulle forståelse og tillatelse.

Jeg har ikke mye penger. Hvordan kan jeg lære KAP?

Det avhenger av deg. I tillegg til ukentlige leksjoner så bruker instruktørene våre tid på å svare på epost og telefoner fra elever. Vi forblir tilgjengelige for elevene lenge etter gjennomførte kurs. Ekspertisen vår er ekstremt verdifull og ganske uvanlig.

Send oss en respektfull, ærlig og detaljert tekst, lydfil eller video der du forklarer situasjonen din og hva du foreslår i stedet for de vanlige betalingsordningene.

Hvem er du? Hva gjør du i familien og lokalsamfunnet ditt? Hva bruker du det du tjener på? Bidrar du med frivillig innsats i lokalsamfunnet ditt? Lever og jobber du i et land med lavere inntekt, men har tilgang på internett? Er du en student eller pensjonist som har valgt å leve på en bestemt inntekt, eller kunne du velge å tjene mer?  Hvor mye bruker du på månedlig underholdning, tv, spill og å spise ute.

Rimelig kostnad er situasjonsavhengig. Det er også vår vilje til å gi stipend eller andre betalingsplaner. Hvis du viser oss at det du foreslår vil være et gode for alle (samfunnet du lever i, planeten, deg selv og KAP instruktøren) så kan de hende vi finner en løsning. Hvis ikke vil vi be deg forsøke igjen.

Jeg har opplevd kundalinisyndrom. Kan KAP hjelpe meg?

Ja, KAP har innebygde “sikkerhetsventiler” som er der for å forhindre kundalinisyndrom i nye utøvere og lege eksisterende ubalanser hos de som kommer fra andre systemer eller spontan oppvåkning.

Jeg har tidligere opplevd at kundalini steg, men det stoppet opp/ satte seg fast.  

KAP vil vise deg hvordan du får kundalini til å bevege seg igjen. Prinsippene vi bruker virker på alle som har en kropp!

Jeg opplevde kundalini tidligere i livet, men det har forsvunnet igjen. Kan KAP hjelpe meg?

Ja, vi har hjulpet mange som kom til oss i samme situasjon med å helt og permanent vekke kundalini.

Shaktipat, hva er det og hvordan vi gjør det….

Kundalini Shaktipat er overføring av kundalini (shakti) fra en person til en annen. Dette gjøres via berøring, pust eller intensjon. Kundalini shakti skiller seg fra chi og prana i at den oppleves som en intelligent, skapende kraft. I utøvelsen av KAP kan den bli brukt som en katalysator eller akselerator for utøverens fysiologiske endringer.

Shaktipat kan av og til forårsake oppvåkning. Når det er sagt så fungerer KAP helt uten shaktipat.

Dr. Morris anbefalte at bare de som øver jevnlig får shaktipat. Varsom shaktipat er innebygd i alle kurs, men du kan også velge å få en 30 minutters individuell shaktipat.